Добродошли у www.superfotke.com форум
10.Септембар 2010., 22:25:16 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије
Вести: Добро дошли! Due to spammers abusement of the forum and since this site is in Serbian language only, non-Serbian registrations will be banned, sorry. Посетите и нашу галерију аматерских фотографија на http://superfotke.com/dzumla/component/option,com_wrapper/Itemid,31/lang,sr/

Почетна   Помоћ Претрага Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Уклањање црвених очију / Uklanjanje crvenih očiju  (Прочитано 163 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
ЗокиПоки
Стална изложба слика - Photo exhibition
Administrator
Newbie
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 19

Погледај профил WWW E-mail
« послато: 17.Октобар 2009., 19:28:50 »

Црвене очи иначе настају када се користи блиц на фотоапарату који је јако близу осе објектива и не употреби се функција на самом апарату "Red eye reduction" (наравно, ако постоји). Приликом бљеска блица, са очног дна (мрежњаче), богате крвним судовима, до објектива стиже одбљесак, што се види као црвене очи и може да буде врло, врло непријатно, пошто лик особе добија аветињски изглед. Понекад, при одређеном углу, поред мрежњаче и дужица (ирис) рефлектује бљесак па се црвено подручје у очима значајно увећа и још више упропасти слику.

Пробао сам функцију за уклањање тј. корекцију црвених очију у Adobe Photoshop Elements 7. На жалост, ни са једном комбинацијом параметара нисам успео да добијем било какав задовољавајући резултат, програм је затамњивао увек део ока који се њему свиђа а не оно што сам му рекао - црвене зенице и понекад дужицу.

Због тога сам потражио алтернативу и нашао је у ACD See 9. Са само пар кликова се лако и брзо стиже до врло задовољавајућих резултата.

Што је још лепше, уклањање црвених очију је могуће и помоћу бесплатног програма "GIMP", али сам само читао о томе, још га нисам пробао.

Да ли неко има другачија искуства, тј. препоруке?
Сачувана

Canon IXUS 60, Fujifilm Finepix S7000
Странице: [1]
  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!
Страница је направљена за 0.129 секунди са 21 упита.